Pogosta vprašanja

1. Katero tehniko tiska uporabljate?

Mi tiskamo v več tehnikah, najpogosteje uporabljamo sitotisk, tiskamo lahko večbarvno, z obstojnimi in pokrivnimi barvami, tudi fotografije in prehode.
Vsi naši tiski so obstojni in nestrupeni, uporabljamo pa še naslednje tehnike:
- folija (eno in večbarvno)
- DTG (direktni print na majice)
- Cromablast (večbarvni tisk na svetle majice)
- sublimacija (večbarvni tisk na svetle poliestrske izdelke)
 

2. Kakšna je obstojnost (pranje na koliko °C)

Vsi tiski so pralno obstojni do 40 stopinj. Načeloma prenesejo tudi več, ampak proizvajalci barv specificirajo do 40 stopinj.
Priporočamo, da majice perete obrnjeno in se izogibate pranju majic skupaj z brisačami in jeansom. Potiskane majice sušite na zraku in ne likajte čez tisk.
Tako bodo vse potiskane majice ostale zelo dolgo lepe.
 

3. Katere majice priporočate, oziroma imate s sestavo materiala dobre izkušnje? Potrebujem tudi velikosti 3XL in 4 XL.

Naše stranke so najbolj zadovoljne z bombažnimi majicami grature 190 gramov, obstajajo tudi velikosti do 5XL, vendar ne v vseh barvah in modelih.
Sam model majice je odvisen od tega, kakšen kroj potrebujete, ali želite kombinirati v enakem materialu in barvi tudi ženski in otroški kroj majice,
kakšno barvo potrebujete in seveda, za kakšen namen boste majice potrebovali.
 

4. Največja velikost potiska? A3? Še večje?

Običajno na majice ne tiskamo več kot 33x45 cm, ampak če boste imeli samo zares velike majice, bomo dodali kak cm. A3 je pa običajno res dovolj.
Ponavadi se stranke odločijo tiskati na vse majice enako velik tisk, da prihranijo pri pripravah. In če je tako, morate računati, da je treba tisk spraviti na najmanjšo majico … Tisk je potem tako velik, kot ga prenese najmanjša majica iz serije.
 

5. Kako pripravimo kreativo?

Grafika je lahko vektorska (.cdr, .ai, vektorski .pdf …), ali pa slika (dober .jpg ali .psd)
Običajno je najbolje, da nam pošljete kar imate, pa vam potem mi damo navodila, če je treba še kaj popraviti ali spremeniti.
Držite se načela, da nam pošiljate čim bolj polne in čim večje datoteke.
 

6. Lahko natisnete 1-5 kosov en vzorec na različne velikosti majic?

Lahko naredimo tudi vzorce, seveda. Tu je več opcij.
Če potrebujete unikate, torej res samo vzorce, potem jih običajno tiskamo digitalno, uporabljamo tiskalnik, ki kakovostno tiska direktno na majice.
Izpis je zelo podoben sitotisku, čeprav se vidi, da ni sitotisk. Je pa obstojno, gre na vse barve majic, lahko se tiska vsako majico zase z majhnimi stroški (se pravi, po eno, vzorce), in tudi ni kakšnih okvirjev ali podlag na sliki - tiska se samo to, kar je treba.
Če potrebujete identičen vzorec, se pravi, kadar boste potem naročili večjo količino majic v sitotisk tehniki, lahko naredimo tudi sitotisk vzorec. Vendar je ta povezan s precejšnjimi stroški, če bi želeli karkoli spreminjati.